Food & Beverages – F&B, zoals wij het noemen – kunnen je meeting, conferentie of event maken of kraken. 

Onze projecten zijn pas geslaagd als er voldoende lekker en gezond eten en drinken aanwezig is. In the hospitality sector draait alles rond een uitstekende klantenservice. De belangrijkste vraag is dus altijd: Is onze klant tevreden? Catering is voor ons dus nooit zomaar een kostenpost. We pakken het grondig aan en plannen alles tot puntjes, want uit ervaring weten dat er veel – héél veel – mis kan gaan. Organiseer je catering voor je event, hou dan zeker rekening met deze tips. Graag gedaan!

 GELUID 

  • Zorg ervoor dat je conferentie of meeting niet gestoord wordt door lawaai in de cateringzone, zeker als ze zich dicht bij elkaar bevinden. Vraag de cateraar dus om tafels te dekken en af te ruimen in stilte. Ga ook na of er geen andere grote events – met of zonder catering - plaatsvinden op dezelfde locatie.

FOOD / DRINKS FLOW

  • Organiseer je een event voor een grote groep mensen, voorzie dan verschillende punten om hen te bedienen. Zorg ervoor dat ze vlot toegankelijk zijn, zonder een vlotte doorgang in de cateringzone te verhinderen.
  • Zorg ervoor dat iedereen bediend wordt.
  • Installeer signalisatieborden om de cateringzone aan te duiden, zeker als er meerdere cateringpunten zijn.
  • Geef het zaalpersoneel een goede briefing en vraag of ze vips eerst bedienen.
  • Voorzie een extra voorraad schone borden binnen handbereik, bijvoorbeeld onder de tafel. Zo hoeft het zaalpersoneel zijn post niet te verlaten terwijl mensen staan aan te schuiven.

VARIATIE

  • Zorg voor variatie in wat je aanbiedt, zeker als je meerdere pauzes inlast.
  • Wissel zitten en staan af, bijvoorbeeld met een zittend diner en een staand dessertbuffet.
  • Denk eraan dat niet iedereen alcohol drinkt. Vergeet dus geen aanbod non-alcoholische dranken te voorzien, ook voor het aperitief!

HET TEAM

  • Bestel lunch voor je team en laat hen eten in shiften. Je team vragen laten beantwoorden met hun mond vol eten geeft niet meteen een goede indruk …

GEZOND

  • Probeer de catering af te stemmen op het thema van je event. Organiseer je bijvoorbeeld een conferentie over bewegen en een gezonde levensstijl, voorzie dan yoghurt en fruit als ontbijt in plaats van croissants met veel boter, vermijd broodjes met een overvloed aan mayonaise en serveer water en verse sapjes in plaats van frisdrank.
  • Voorzie wat water tijdens de pauzes, zowel voor de sprekers, als voor de sponsors in de exposantenruimte en voor je team.

AFVAL 

  • Voorkom voedselverspilling door iets minder eten te bestellen dan je nodig hebt voor het aantal gasten of deelnemers. Tijdens de ontvangst ‘s ochtends heb je over het algemeen minder koffie nodig dan tijdens de eerste koffiepauze voor de middag. Restjes van de vorige pauze, zoals fruitmanden, kan je herschikken en netjes opnieuw presenteren tijdens de volgende break.
  • Gebruik nooit plastic borden of bestek: het ziet er goedkoop uit.
  • Vraag je cateraar wat er zal gebeuren met de restjes.

 HET MENU

  • Maak een afspraak met de cateraar om de wijn en het menu te proeven, met of zonder je klant.
  • Voorzie enkele leuke extra’s, zoals live cooking, een speciale bar of originele drankjes, een meet & greet met de chef, … Werk altijd met verse producten en lokale leveranciers. Vraag de obers om het verhaal van de producten en de wijn te vertellen bij het serveren, of verwerk het in een menu dat je op de tafels legt.   

ALLERGIEËN 

  • Ga na of je rekening moet houden met specifieke allergieën of intoleranties. Voorzie je een apart menu, zorg er dan voor dat je gasten weten wat ze mogen verwachten en waar ze terechtkunnen met vragen.

SET-UP

  • Controleer de opstelling en aankleding in de cateringzone.
  •  Breng je cateraar op de hoogte van de timing van lezingen en entertainment, zodat hij/zij weet wanneer hij zich klaar moet houden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De ins & outs van Seauton samengevat in het alfabet. Benieuwd naar de E voor voor Essentiële kenmerken van een meetingplanner? Lees verder
De ins & outs van Seauton samengevat in het alfabet. Benieuwd naar de D van “Destinations”? Lees verder